Eletise Encyclopedia: Fa'asalalau fa'amatalaga malamalama e tatau ona iloa e le au eletise

1. Fa'amatalaga o le fa'asologa: o se ituaiga o masini fa'atonu otometi e mafua ai le osooso-suiga i le gaosiga pe a o'o le aofa'i o mea (eletise, magnetism, leo, malamalama, vevela) i se tau fa'apitoa.

1. O le galuega faʻavae ma uiga o faʻasalalauga: A oʻo i le aofaʻi o mea e faʻaogaina (e pei o le voltage, le taimi nei, vevela, ma isi) e oʻo atu i se tau faʻamaonia, e faʻatonutonuina le faʻasologa o galuega e kilia pe tape.Relays e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua: eletise (e pei o le taimi nei, voltage, frequency, power, etc.) relays and non-electrical (e pei o le vevela, pressure, speed, etc.) relays.

O loʻo ia i latou le lelei o le gaioiga vave, faʻagaioiga mautu, ola umi o le tautua, ma le laʻititi laʻititi.O loʻo faʻaaogaina lautele i le puipuiga o le mana, masini, faʻaogaina o le gaioiga, mamao mamao, fuaina, fesoʻotaʻiga, ma isi masini. Relays o se ituaiga o masini faʻaeletoroni e iai le faʻaogaina o le faʻaogaina (faʻapitoa foʻi o se faʻaoga faʻaoga) ma se faiga faʻatonutonu ( e taʻua foi o se faʻasologa o galuega).E masani ona faʻaaogaina i taʻavale faʻatonutonu otometi.

O le mea moni lava o se ituaiga o "suiga otometi" e faʻaaogaina ai se laʻititi laʻititi e pulea ai le lapoʻa tele.O le mea lea, latou te faia se sao i le fetuutuunai otometi, puipuiga saogalemu, ma le suiga o le matagaluega i le circuit.1.O le faʻavae galue ma uiga o faʻasalalauga eletise: E masani ona aofia ai faʻaulu uʻamea, coils, armatures, ma faʻafesoʻotaʻi puna.O le umi lava e faʻaogaina ai se voli faʻapitoa i pito e lua o le uʻamea, o le a tafe atu se taimi i totonu o le coil, faʻatupuina se aafiaga electromagnetic.

O le armature o le a tosina atu i le uʻamea uʻamea e le malosi electromagnetic, faʻatoʻilaloina le toso malosi o le tautotogo toe foʻi mai, ma faʻapea ona aumaia le fesoʻotaʻiga malosi o le armature ma le faʻafesoʻotaʻi tumau (faʻafesoʻotaʻi masani matala) faʻatasi.Pe a de-energized le coil, e mou atu le malosiaga electromagnetic, ma toe foi le armature i lona tulaga muamua i lalo o le gaioiga o le puna o le toe foi mai, faia le fesootaiga malosi ma le uluai fesootaiga tumau (faafesootai masani tapunia) faatasi.

I lenei auala, e ala i le gaioiga o le tosina ma le tatalaina, e mafai ona ki ma tape le matagaluega.Mo fesoʻotaʻiga "masani tatala, masani ona tapunia" o le faʻaulu, e mafai ona iloagofie i latou i le auala lenei: o le fesoʻotaʻiga tumau i le tulaga motusia pe a le faʻamalosia le vili e taʻua o le "fesoʻotaʻiga masani matala"Electromagnetic relay


Taimi meli: Iuni-01-2023